Autoruitschade

Autoruitschade is vaak erg vervelend. Het belemmerd in veel gevallen uw zicht en het is dan onverantwoord om nog verder te rijden met de auto. Autoruitschade kan op verschillende manieren ontstaan en voor het schadeherstel zijn er meerdere opties. Indien u extra verzekerd bent dan zijn er voor u in de meeste gevallen geen kosten verbonden aan ruitschadeherstel.

Een ster of een scheurtje in uw autoruit

Veel mensen schrikken niet direct van een sterretje of een klein scheurtje in de voorruit van de auto. Het lijkt in eerste instantie ook niet echt een probleem te zijn. Echter kan een kleine schade aan uw autoruit op den duur uitgroeien tot een groot probleem. Als er namelijk druk op de voorruit komt te staan kan het sterretje of scheurtje uitgroeien tot een grote barst in uw voorruit. Schadeherstel is dan niet meer mogelijk en het gehele raam aan de voorkant zal moeten worden vervangen. Deze druk op het raam kan ontstaan doordat u bijvoorbeeld te hard over een drempel rijdt of bij grote temperatuurverschillen. Als het koud is krimpt glas namelijk. Zet u dan in één keer de verwarming op de hoogste stand, dan zet het glas snel weer uit en kan de schade aan uw voorruit verergeren.

Een ingeslagen autoruit

Het kan ook zijn dat er een ruit van uw auto ingeslagen is. Dat kan door uzelf gedaan zijn omdat u de sleutels in uw auto heeft laten zitten en de deur van de auto op slot heeft gedaan of doordat er sprake is van vandalisme of inbraak. In dat geval moet uw raam zo snel mogelijk worden vervangen. Er zijn verschillende bedrijven die uw type autoruiten op voorraad heeft en zodoende kan u meteen geholpen worden. Als het gaat om schade die u zelf veroorzaakt heeft dan vergoed uw verzekering dit in veel gevallen niet.

Glasbreukverzekerd

In de meeste gevallen is schadeherstel van uw autoruit gratis. U dient hier echter wel een aanvullende glasbreukverzekering voor af te sluiten. Zorg er dus voor dat uw autoverzekering voorzien is van deze dekking. Als u glasbreukverzekerd bent komt u niet voor vervelende verrassingen en kosten te staan.